lördag 13 november 2010

Tvåändsstickning, 1:a kursdagen

Gud vad svårt!!!
Var det inte =)
Det var ganska lätt, faktiskt
Lite trixigt att lägga upp maskor & få till att hålla trådarna
i höger istället för i vänster hand
Här är första varvet.
Innan dagen var slut hade jag stickat räta & aviga maskor
samt två varv i en annan färg
Det blir nog ingen vante som det var tänkt enligt fröken,
men väl ett par muddar tror jag
Längtar tills i morgon :o)

6 kommentarer:

 1. Gissa om jag är avis!? Så kul, Jag har ju fått till "snurren" med höger hand, men resultatet blev hårt som en planka...
  Ska ta nya tag strax, men följer din kurs med stort intresse:)
  Kram
  Lissan

  SvaraRadera
 2. Hej hopp. Vad kul att kolla in din blogg :) Jag har precis påbörjat mudd nr två som jag ska ta med imorgon. Googlat lite och hittade ett mönster som jag vill prova. http://mammaphandarbetar.blogspot.com/2008/11/en-till-vg.html Verkar vara lagom svårt men måste reda ut vad det där kedjevarvet är egentligen.

  SvaraRadera
 3. Lissan; Ja, det blir lätt hårt fick vi höra med. Kul att du oxå stickar tvåändsstickning! Avmaskningen på Holden Shawlette - jag tror jag har fått till ökningen, men vet inte hur jag snyggast flyttar tillbaka den sista maskan - ska man bara flytta över den eller ska den vridas åt ngt håll för snyggast? Såg en sjal på Ravelry där det var en vanlig avmaskning men den var inte lika snygg som din så jag vill nog göra "som man ska"..

  bara lova; God morgon, roligt att du tittat in =) Oj, att du orkade! Jag var så trött igår att jag inte tittade i boken ens, men det ska jag göra nu. Vilket fint mönster du har hittat! Ses snart!

  SvaraRadera
 4. Jättekul att se din stickning såhär.. jag såg dig ju sticka live s a s.. apropå svårighetsgrad. det är väl sådär som med det mesta, bara man kan det så är det ju inte svårt.. övning ger färdighet..Ja det var trevliga och givande dagar. nu har jag/vi fått en inblick i tvåändsstickningensvärld.. många hälsningar från Monika som hade bott i Aspudden i 20 år.. hälsningar till ER andra kurskamrater om ni läser det här..

  SvaraRadera
 5. Monika; Jätte trevligt att träffa Dig! Jag trodde det var krånglit hela tiden men fick upp ett ljus i mitt huvud när jag kom på hur man håller trådarna & vad vänsterhanden inte ska göra. Tack för tipset om Sticka.nu

  SvaraRadera
 6. Hej igen !
  Du avmaskar två maskor, flyttar sista maskan från höger till vänster sticka. Stickar en ny maska och sätter den vriden på vänster sticka, sticka ytterligare en maska och sätter den vriden på vänster sticka. Därefter avmaskar du 4 maskor, de två som du har gjort+den du flyttade från höger till vänster+en av de ursprungliga. Hoppas att jag inte har krånglat till den ännu mer för dej nu:)
  Lycka till !
  Kram
  Lissan

  SvaraRadera